Scurta descriere a sistemelor de alarma

Sistemele de alarma prin definitie, sint sistemele electronice de avertizare la efractie. Din punct de vedere al comunicarii centralei cu senzorii, panoul de comanda, chiar sirena se impart in doua categorii mari :

Sisteme de alarma cablate. In acest caz toate termnialele, senzorii, sirena se conecteaza la centrala prin cablu, de obicei un cablu special felxibil

Sisteme de alarma wireless. Sistemele de alarma wireless, are proprietatea de comunicare cu terminalele prin radio, pe o anumita fregventa de lucru, din banda libera, in acest caz fiecare terminal, senzor , tastatura, sirena, are nevoie de alimentare proprie, de obicei baterii sau acumulatori

Din punct de vedere tehnologic, ele sint definite de gradul de siguranta pe care il ofera, sistemele de alarma profesionale respecta standarde de securitate foarte stricte, si sint declarate de producator, pe baza auditului facut, si mai gasim pe piata sistemele de alarma Home (DYI) care au si ele un grad de siguranta, mai scazut, dar in cele mai multe cazuri si ele is fac treaba.

Un sistem de alarma pentru un apartament, este in general simplu, nu foarte sofisticat. Se foloseste o centrala de detectie si semnalizare, si in acest caz de cele mai multe ori se opteaza pentru un sistem HOME, in marea majoritate a cazurilor, este wireless, si care opereaza cu 2-4 senzori de miscare un contact magnetic, si eventual o sirena.

Sistemele de alarma care se monteaza in case / vile, de obicei sint din categoria sistemelor profesionale, fie ca proprietarul are venituri mai mari, (din moment ce isi permite o casa/vila) fata de cel cu apartament, fie momentul in care s-a construit respectiva casa, s-a gandit cineva la cablarea pentru un sistem de securitate. Daca e cablat e mai sugur, auzim asa de multe ori, si putem fi de acord partial, ce este mai sigur, este ca nu vei uita sa schimbi bateriile senzorilor wireless, pentru ca nu e cazul. Cele cablate, profesionale nu au acest neajuns.

Acum, si diferenta de bani, exista. Un sistem home, care il regasim cu precadere la apartament, dar si la casa, costa simtitor mai putin, iar partea de instalare este de cele mai multe ori 0, pentru ca proprietarul cu cunostine minime reuseste sa o realizeze, la sistemele profesionale, necesita mai mai multe cunostinte, si de obicei sint facute instalarile de firme specializate.

Atu Tech, ofera ambele solutii de securizare, gama completa pentru sistemele de alarma le gasiti aici :

https://www.a2t.ro/sisteme-alarma