Casa inteligenta, un lux? un moft?

Sintem in 2017, avem telefoane mobile mai „destepte ” decat calculatoarele cu 2 ani mai vechi, tehnologia avanseaza uimitor de repede in cea ce priveste sistemele de calcul.

Atu Tech, noi, ne ocupam cu tehnologia de mai bine de 15 ani, si vedem, simtim lucrurile acestea foarte puternic.

Imi amintesc, acum 8/9 ani, eram invitat de un amic, potent financiar, bineteles. ca ar vrea si el sa controleze casta de la distanta, cu ajutorul unui laptop, multe echipamente electrice, printre care un filtru de cafea, o pompa de udat gradina, chestii simple. Fiind oarecum in domeniu security, a apelat la mine.

Atunci m-am lovit prima oara cu acest domeniu conex, de automatizare inteligenta pentru casa.

Am reusit sa-i livrez un sistem de casa inteligenta, complet functional, dupa ce am spart ziduri, si am cablat diverse relee, si le-am centralizat pe o unitate de comanda, si tin minte a costat o groaza de bani, si de timp, dar asa se facea acum 9 ani, cand internetul era o chestie ceva mai putin popular, iar echipamente de control pe wireless nici nu se punea in discutie. Iar centrala de comanda, un Schneider, se programa al dracului de complicat.

Da, atunci era o argonta, un moft, sa-ti faci casa mai „desteapta”, costa o groaza de bani si de timp sa poti automatiza lucruri simple.

Revenim in 2017, echipamentele au devenit extrem de accesibile, conectivitatea este fara fir, fie ca e wireless, zigbee, Z-wave, Bluetooth, foarte usor de integrat cu o aplicatie de telefon mobil, nu mai este de ceva vreme un moft sau un lux. Este un lucru pe care oricine si-l poate permite, si-l poate instala si configura singur.

Noi, cei de la Atu Tech iti recomandam o serie de echipamente foarte accesibile, si foarte usor de utilizat, care nu au nevoie de unitate de comanda, ele fiind manageriate de aplicatie smart. Aceste echiapente SONOFF, sint disponibile la vanzare pe magazinul nostru online https://www.a2t.ro/wifi-smart, iar echipa de vanzare, pot asigura suport tehnic la montaj si configurare.